top of page

Madrid per a acomiadar el curs

Com diria la cançó de Sabina i els alumnes de 3r i 4t d’ESO, “pongamos que hablo de Madrid”.

Dilluns, dimarts i dimecres d’esta setmana hem estat a Madrid gaudint del viatge de fi de curs; una barreja cultural i lúdica pel centre de la Meseta!


Començant pel primer dia, dilluns 9, i amb les energies carregades, férem dues visites dinamitzades pel Museu del Prado, des de Velázquez, passant per Tintoretto i el Greco, fins a Rubens i Goya. Per la nit, sopàrem al Hard Rock Café, al Passeig de la Castellana. I per a baixar les calories de l’hamburguesa, res millor que una bona passejada nocturna per Callao i Porta del Sol i un bon xocolate calent al Mercat de San Miguel.


El segon dia, començàrem amb força, fent una visita guiada de 3 hores per la ciutat; des del Temple de Debod, el Parc de El Retiro i les conegudíssimes fonts futbolístiques dedicades a Neptú i Cibeles, fins a l’emblemàtic centre històric de la ciutat: Palau Reial i Catedral de l’Almudena, l’antic ajuntament i la Plaça Major.


Després de dinar a l’italià Dibocca de Gran Via, fou moment d’assaltar un dels coliseus actuals, dedicat al futbol, més luxós que hi existeix; l’estadi del Reial Madrid, el Santiago Bernabéu.


Tot s’ha de dir que del nostre grup no hi havia cap merengue acèrrim i, per a sembrar un poc la por i el caos de la nostra arribada, molts dels nostres lluïren les seues samarretes del Llevant, València, el Rayo Vallecano i l’etern rival, el Barça.


A pesar d’això, tots vam reconèixer que l’estadi és majestuós i ho passàrem d’allò més bé, recorrent els racons més intrínsecs i interessants del museu i camp de futbol, com ara els vestuaris, la banqueta, la sala de premsa i un llarguíssim etcètera.


I no tot han de ser visites, que a Madrid també es fan compres! Una bona estona a Gran Via van fer que les nostres butxaques s’empobriren... Cap disgust si després es sopa al Tommy Mel’s!


Que no siga tot aprendre, vinga. Tercer i últim dia al parc d’atraccions de Madrid, no apte per a cardíacs. Atraccions d’aigua, kilòmetres de muntanyes russes i un munt de loopings per a rematar un viatge d’infart!


bottom of page