top of page

Infantil, la Fundació, Rubik i les falles

Ernö Rubik, escultor i arquitecte hongarés, ha servit d'inspiració per a les falles del 2016. Tot, de la mà dels nostres companys i benvolguts amics de la Fundació Santos Andrés, Santiago y Miguel.


Una idea original que s'ha portat a terme i que no han volgut perdre l'ocasió de fer-la arribar als centres educatius, especialment, als primers cursos. Este projecte educatiu, enmarcat dins de la celebració de les falles es basa en el joc de la serp de Rubik, a gran escala.

Amb el títol "enguany volem que tu sigues el protagonista", la Fundació vol seguir amb la línia de treball de sensibilització i lluita de l'estigma que pateixen les persones amb malatia mental. Es tracta de formar un monument faller, utilitzant les peces de la serp de Rubik. Cada escola en formarà un diferent i, a través d'un concurs, es votarà la figura que més agrade per a fer la propera falla de la Fundació.


Amb estes magnífiques idees per davant, una bona representació de la Fundació ha volgut hui visitar els nostres alumnes de segon i tercer d'infantil per a explicar-los esta nova iniciativa i encoratjar-los a participar.


Estos menudets no s'ho han pensat dues vegades i, amb l'ajuda de mestres, educadors socials i, en especial, els companys de la fundació han alçat enmig del pati d'infantil una girafa d'uns 4 metres, feta amb les peces de la serp de Rubik.


A través d'uns panells explicatius, persones de la fundació i de José Manuel Sellés, papà de Sara de 3r d'infantil, els més menudets han conegut la figura del creador del cub i serp de Rubik.

I, acabada l'explicació teòrica, passem a la pràctica!

La direcció del centre i les senyos d'infantil volen agrair a la Fundació Santos Andrés, Santiago y Miguel per haver-nos fet partícips d'este gran projecte i, per descomptat, fer-los saber que seguirem ara i sempre a la seua disposició!

bottom of page